Belgisk chokolade

Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
Neuhaus er et af de store belgiske chokoladefirmaer. Neuhaus er et af de store belgiske chokoladefirmaer. © 2013 MC

Belgiens interesse for chokolade går helt tilgabe til 1635, hvor landet var besat af Spanien.

Spanierne opdagede chokoladen i sydamerika og tog den med til Europa og dermed også til Belgien.

De store chokoladehuse er: Neuhaus, Godiva, Guylian og Leonidas, men der er også mange små producenter. I belgien fremstilles 172.000 tons chokolade om året.

Har du nogensinde smagt Mon Cheri?

Det er et forfærdeligt industriprodukt, som er et chokoladeovertrukkent kirsebær. I belgien kan man få kirsebær, som har været lagt i en lage af spititus (likør) og derefter overtrukket med chokolade. Det smager fantastisk godt.

Skriv en kommentar

Sørg for du indtaster de påkrævede oplysninger (*).
HTML kode er ikke tilladt.